„Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Mahatma Gandhi

Un film extraordinar, un îndemn la simplitate, la valorile de bază pe care, se pare că, le-am uitat. Scenarista Coline Serreau, totodată regizoare și interpretă a rolului principal – Mila, prevestește încă din 1996 (anul apariției filmului) că spirite evoluate de pe alte planete vor sosi pe Pământ în dorința de a ne ajuta să „ne trezim”.

Undeva în Univers există o planetă ai cărei locuitori au evoluat și trăiesc în perfectă armonie cu natura. Periodic, unii dintre ei vizitează alte planete. În mod curios, timp de 200 de ani nimeni nu a dorit să viziteze Pământul, însă într-o zi Mila se oferă voluntară să facă acest lucru. Ia contact cu lumea pământenilor și descoperă, uimită, felul în care aceștia trăiesc.

Povestea pune în evidență, cu profunzime și candoare, latura amuzantă a vieții de pe Terra. Întâlnirile dintre Mila și locuitorii planetei albastre sunt pline de sens și ne reamintesc de iubirea față de lucrurile care ne înconjoară. Vizionarea filmului stârnește întrebări cu privire la evoluția societății – cât de departe a ajuns ea de fapt, în industrializarea care o domină? Dar noi înșine?

Filmul pune în lumină frenezia vieții moderne: ne regăsim în reacțiile unora dintre personaje, iar acest lucru ne pune cu siguranță pe gânduri.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: